مقالات

سیستم های گرم کننده سالن های مرغداری

سیستم های گرم كننده سالن های مرغداری

شرکت طیوران تجهیز با سال ها تجربه در زمینه فروش محصولاتی همچون تهویه، تغذیه، سیستم گرمایش، سرمایش مرغداری و گلخانه به شما عزیزان ارائه می دهد. همچنین این مجموعه تمامی خدمات در زمینه سیستم های گرم کننده سالن های مرغداری و دیگر تجهیزات و لوازم مرغداری و گلخانه را ارائه می دهد. برای اطلاعات بیشتر با کاشناسان ما در ارتباط باشید.

سیستم های گرم کننده سالن های مرغداری

سیستم های گرم کننده سالن های مرغداری

در این مقاله می خواهیم به بررسی مقایسه مزیت ها و معایب سیستم های گرم کننده سالن های مرغداری با سیستم گرمایش از کف بپردازیم. سیستم های حرارتی یکی از فاکتورهای بسیار مهم پرورش و نگهداری انبوه پرندگان، تأمین احتیاجات حرارتی محیط پرورش و نگهداری آنها در شرایط سنی مختلف است. 

انواع سیستم گرمایش مرغداری

یکی از مهمترین و اصلی ترین نیازهای مرغداری به خصوص در فصل های سرد، سیستم گرمایش مرغداری است. سیستم‌های گرمایشی باعث می‌شود تا با کمترین مصرف گاز و برق و استفاده بهینه از انرژی، دمای مرغداری کنترل شود و بهترین شرایط محیطی را ایجاد می‌کند.انواع سیستم گرمایش مرغداری با توجه به نوع مرغداری و شرایط آب و هوایی منطقه متفاوت می‌باشند. انواع سیستم گرمایش شامل موارد زیر می‌باشد:

  • هیتر تابشی لوله ای مرغداری
  • سیستم گرمایش از کف مرغداری

هیتر تابشی لوله ای مرغداری

یکی از رو‌ش‌ها برای گرم کردن مرغداری، استفاده از یتر تابشی لوله ای می‌باشد. این هیترها گرما را به صورت مستقیم  به مرغداری منتقل می‌کند. برای مرغداری‌های بزرگ و کوچک قابل استفاده می‌باشد. هیترهای تابشی گرما را به صورت یکنواخت در کل سالن توزیع می‌شود و کاملا سالن گرم می‌شود.

مزایای هیتر تابشی لوله ای 

هیتر تابشی لوله ایی برای محیط‌های بزرگ، به عنوان یک روش گرمایشی مناسب می‌باشد. این سیستم باید متناسب با نیاز سالن باشد، و باید کاملا اصولی نصب و دارای ارتفاع مناسبی باشد. مزایای استفده از هیتر تابشی شامل موارد زیر می‌باشد:

  • کاهش مصرف انرژی
  • عدم نیاز به فضا
  • کاهش میزان رطوبت

کاهش مصرف انرژی

با تمرکز حرارت بر روی محیط و طیور،باعث می‌شود نسبت به سیستم گرمایش در مصرف انرژی صرفه جویی می‌شود.

عدم نیاز به فضا 

سیستم هیتر تابشی نسبت به بقیه سیستم ها به فضای کمتری نیاز دارد.

کاهش میزان رطوبت

هیترهای تابشی میزان رطوبت مناسب برای رشد مرغ‌ها حفظ می‌کند.

سیستم گرمایش از کف (Floor heating) 

حرارت در سیستم گرمایش کفی بیشتر از طریق کف سالن منتقل می شود. لذا امکان جهت دادن به مسیر گرمایش وجود داشته و حرارت بیشتر در فضای کف و سایر مکان های مورد نیاز متمرکز می گردد . که طبق قانون Foavier در زمانی که دمای محیط و دمای بدن پرنده یکسان است. جریان حرارت از یک سو به سوی دیگر وجود ندارد. سیستم گرمایش کفی این امکان را به مدیریت واحدهای پرورش طیور می دهد . که با تقسیم بندی و کنترل منطقه ای و امکان گرمایش در مناطق انتخابی طبق نیاز پرندگان طراحی شود.

سیستم گرمایش از کف باعث چرخش هوا نمی شود . در نتیجه آلودگی مواد معلق و غبار موجود در هوا به شدت کاهش یافته . لذا اثرات مثبت در بهداشت واحدهای پرورش طیور را دارد. حرارت تولید شده در کف سالن های مرغداری مستقیماً به بدن پرندگان و تجهیزات سالن مرغداری منتقل می گردد.

بدون اینکه نیازی به گرم شدن کامل محیط پرورشی باشد، در نتیجه حرارت تولیدی محیط را سریع تر گرم می کند.کوتاه شدن زمان گرمایش، صرفه جویی زیادی در انرژی و وقت را در برداشته و نیازی به گرم کردن سالن های مرغداری قبل از ورود جوجه نمی باشد که این زمان در حدود ۲۴ تا ۴۸ ساعت از نظر وقت و هزینه در سیستم گرمایش کفی صرفه جویی به عمل می آید.

مزایای سیستم گرمایش از کف

یکی از روش‌های موثر و اقتصادی برای گرم کردن مرغداری، سیستم گرمایش از کف می‌باشد. در این سیستم در زیر کف مرغداری لوله های گرم کننده  قرار دارد و حرارت را به کف مرغداری منتقل می‌شود. مزایای سیستم گرماش از کف شامل موارد زیر می‌باشد:

  • توزیع گرما به صورت یکنواخت
  • کاهش میزان رطوبت
  • کنترل دما
  • صرفه جویی در مصرف انرژی
  • کاهش آلودگی
  • مقرون به صرفه

توزیع گرما به صورت یکنواخت

در این سیستم، حرارت از زیر کف مرغداری به صورت یکنواخت در کل مرغداری پخش می‌شود.، همچنین دمای محیط  به طور یکدست تنظیم می‌شود.

کاهش میزان رطوبت

در سیستم گرمایش از کف، حرارت از کف به طیور وارد می‌شود. و باعث کاهش میزان رطوبت در محیط می‌شود.

کنترل دما

با استفاده از این سیستم، برای رشد سالم طیور می‌توانید دمای محیط را دقیق کنترل نمایید تا به دمای مورد نیاز برسد.

صرفه جویی در مصرف انرژی

پخش یکنواخت سیستم گرمایش از کف بسیار مفید می‌‌باشد، زیرا باعث کاهش مصرف انرژی می‌شود.

کاهش آلودگی

به دلیل خشک بودن سالن آلودگی کمتری باقی می‌ماند گرمای سالم و بون آلودگی به بدن طیور منتقل می‌شود.

مقرون به صرفه

هزینه سیستم گرمایش از کف نسبت به سایر سیستم ها از نظر اقتصادی بسار مقرون به صرفه می‌باشد.

نکات مهم در مورد گرمایش مرغداری

یکی از مهمترین موارد در پرورش مرغ‌ها، گرمایش مرغداری می‌باشد. برای حفظ دما در مرغداری، باید از سیستم‌های گرمایش و خنک کننده استفاده نمایید. تا دمای محیط را با توجه به نوع مرغ، شرایط آب و هوایی و نیازهای مرغداری تنظیم شود. نکات مهم درباره گرمایش مرغداری شامل موارد زیر می‌باشد:

  • کنترل دما
  • توزیع گرما به طور یکنواخت
  • کنترل رطوبت
  • دمای مناسب

کنترل دما

یکی از نکات مهم در مرغداری دمای محیط می‌باشد. برای کنترل دما باید از دستگاه مناسب استفاده شود. تا دمای محیط به صورت دقیق کنترل شود.

توزیع گرما به طور یکنواخت

در مرغداری توزیع یکنواخت گرما  بسیار اهمیت دارد و باید توجه کنید که در نقاط مختلف مرغداری دما در کل سالن به صورت یکسان باشد.

کنترل رطوبت

دما و رطوبت بالا، میزان تعرق مرغ‌ها افزایش می‌دهد و باعث کاهش وزن آن‌ها می‌شود و برای سلامت مرغ ها مضر است.

دمای مناسب

دمای مناسب برای جوجه‌های گوشتی در دوره اولیه پرورش حدود ۳۲ درجه سانتی‌گراد می‌باشد که به مرور زمان باعث کاهش می‌شود.

شرایط کلی مولدهای حرارتی در سالن های مرغداری 

یک منبع حرارتی مناسب و مطمئن باید قادر به تولید گرمای یکنواخت باشد. نیاز به مراقبت زیاد و همچنین سرویس های روزانه –هفتگی-ماهانه و سالانه نداشته باشد . همچنین  بسادگی قابل راه اندازی باشد، و تکنسین های خاص ملزم به تعمیرات اساسی و جزئی آن را نداشته باشند.

بتوان از تکنسین های معمولی  جهت سرویس و نگهداری از آنها استفاده نمود.

قیمت آنها با توجه به هزینه استهلاک، هزینه تعمیرات و هزینه های اولیه و ثانویه مناسب باشد. و سالیان متمادی بتوان از این تجهیزات استفاده نمود. باید قابل انطباق با شرایط سالن بوده و فضای زیادی را اشغال نکند.

سیستم های گرم کننده سالن های مرغداری

انواع مولدهای حرارتی در سالن های مرغداری 

  • چهار شاخ وفر
  • هیتر های معمولی
  •  مادرهای مصنوعی
  •  انواع بخاری ها
  •  دمنده های هوای گرم
  •  سیستم های تابشی
  •  سیستم های گرمایش از کف(کف خوابFloor heating)

موارد استفاده از مولدهای حرارتی 

بر حسب نحوه پرورش و نوع کار در سالن های پرورش طیور استفاده از مولدهای مختلف و دستگاه های گرم کننده دو گونه است:

  •  مولدهای حرارتی ویژه  روی بستر
  • مولدهای حرارتی ویژه پرورش در قفس

مقایسه سیستم های حرارتی در سالن های مرغداری 

  •  سیستم فر و چهار شاخ

این سیستم بدلیل مصرف بالای سوخت ونقص در احتراق و همچنین اشغال فضای زیادی از سالن مرغداری و خطر آتش سوزی بطور کلی مردود می باشد . و همچنین فضایی در حدود ۳۰۰ الی ۴۰۰ مترمربع از سطح مرغداری را اشغال می نماید.

  • سیستم دمنده هوای گرم مرکزی (هیترهای مرکزی)

این سیستم با توجه به مصرف سرانه سوخت بالا و همچنین راندمان حرارتی پایین در مراحل مختلف تولید حرارت، مورد تأیید نمی باشد، زیرا در این سیستم فضایی به نام هیترخانه در نظر گرفته می شود. که مقداری از حرارت تولید شده توسط دودکش( اگزوز) موجود در هیتر به خارج از محوطه هیترخانه و سالن مرغداری انتقال می یابد.

سیستم دمنده هوای گرم در سالن مرغداری 

در سیستم گرمایش از طریق جابجایی هوای گرم حرارت بیشتر در زیر سقف متمرکز می گردد . و سطوح نزدیک تر به کف و محل پرورش طیور از دمای مناسب برخوردار نخواهد شد. و اتلاف حرارت از طریق سقف بسیار زیاد است.

اتلاف حرارتی به علت حرکت هوای گرم و خروج آن از جداره ها، درها، پنجره ها و هواکش ها در سیستم جابجایی بسیار زیاد است . و لذا در روش پرورش بر روی بستر بین سنین ۲-۰ هفتگی سالن مرغداری را بوسیله پرده های پلاستیکی تقسیم بندی می نمایند.

هوای گرم از طریق روزنه های موجود در اطراف پرده های پلاستیکی به قسمت های خالی از جوجه سالن مرغداری انتقال می یابد.

گرمایش به روش جابجایی بستگی به حرکت هوای گرم دارد. در صنعت مرغداری گرد و غبار ایجاد شده از عمر مفید دستگاه دمنده هوای گرم در سالن مرغداری می کاهد . و همچنین باعث ایجاد بسیاری از بیماری های دستگاه تنفسی طیور می گردد.

از جمله آنها می توان به بیماری مزمن دستگاه تنفس اشاره نمود(CRD) .

حرارت تولید شده در پرندگان

حرارت تولید شده در پرندگان اغلب از روی میزان اکسیژن مصرفی آنها محاسبه می شود. یک ارتباط مستقیم بین اکسیژنی که توسط پرنده مصرف شده با مقدار حرارتی که تولید شده وجود دارد. احتیاجات طیور و متابولیسم پرنده ها بسیار بالا است . و مقدار هوای مورد نیاز آنها در واحد وزن نسبت به سایر دام ها زیادتر است. بطور مثال طیور، پنج برابر انسان در وزن مساوی احتیاج به اکسیژن دارند. میزان هوای مورد نیاز برای جوجه ها به ازای هر کیلوگرم وزن زنده بدن حدو ۲ فوت مکعب در دقیقه می باشد، با رشد جوجه ها میزان نیاز آنها به اکسیژن بیشتر است و تهویه اهمیت بیشتری می یابد.

هیتر خانه

این سیستم بدلیل اینکه در یکی از انتهای سالن در محیطی به نام هیترخانه قرار می گیرد، مقداری از حرارت از طریق دریچه انتقال حرارت هیترخانه به لوله اصلی دمنده هوای گرم انتقال پیدا کرده و مقدار زیادی از حرارت در این قسمت یعنی فضای بین هیترخانه و سالن مرغداری از بین می رود. بدلیل وجود کانالی برا ی انتقال هوای گرم شده در سالن مرغداری مقدار قابل توجهی از حرارت تولیدی صرف گرم کردن کانال هوای گرم در سالن می شود. و بدلیل طول زیاد سالن مرغداری در حدود ۱۰۰ متر، هیتر نمی تواند به خوبی درجه حرارت یکنواختی را در سالن ایجاد نماید.

که این امر سبب می شود ، تا همیشه ترموستات را در انتهای سالن مرغداری قرار دهند. و این عمل باعث شده تا ابتدای سالن مرغداری دارای درجه حرارت بالاتر از حد نیاز طیور باشد . و اواسط سالن حرارت تقریباً مناسب و انتهای سالن هوای سردتر از احتیاج بدن پرنده را داشته باشد . لذا هیتر را بطور دائم استفاده می کنند . که خود سوخت یالایی را مصرف می کند.

شرکت طیوران تجهیز با سال ها تجربه در زمینه فروش محصولاتی همچون تهویه، تغذیه، سیستم گرمایش و سرمایش، آبخوری نیپل مرغداری، گرماتاب، جت هیتر مرغداری، پنجره اینلت، هیتر کابینی و … در مرغداری و گلخانه به شما عزیزان ارائه می دهد شما عزیزان برای اطلاع دقیق از  این تجهیزات می‌توانید با کارشناسان این مجموعه تماس حاصل فرمایید تا کارشناسان به بهترین نحو ممکن شما را راهنمایی نمایند.

شماره تماس:

۰۹۱۱۳۲۰۹۰۴۱

آدرس مجموعه:

آمل، میدان قائم، پاساژ قائم، پلاک۱

اینستاگرام مجموعه:

instagram.com/toyorantajhiz

منبع : طیوران تجهیز

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *