مقالات

دلایل عدم استفاده از هورمون در مرغ گوشتی

دلایل عدم استفاده از هورمون در مرغ گوشتی

در این مقاله می خواهیم دلایل عدم استفاده از هورمون در مرغ گوشتی را با ذکر چند دلیل بررسی کنیم .

دلیل اول

مهم عاملی که موجب شده  این شایعه که در مرغ گوشتی از هرمون استفاده  می شود . مقایسه مرغ بومی  با مرغ گوشتی توسط انسان ها بوده است.

برای پیدا کردن پاسخ به سوال که چطور یک مرغ در بازه زمانی ۴۵ روزه به وزن بالای ۲ کیلو می رسد. ولی مرغ بومی نمی تواند به این وزن حتی نزدیک شود.

دلیل دوم

شاید دومین دلیل تزریق برخی واکسن ها به مرغ گوشتی بوده است . که این واکسن ها جهت پیشگیری از برخی ویروس ها و بیماری ها تزریق می شوند.  که برخی اشتباها آن را هورمون فرض می کنند.

دلیل سوم

اطلاعات غلطی که خیلی از شاغلین این صنعت به صورت غیر تخصصی در اختیار اطرافیان خودشان قرار می دهند ،

مرغداران این صنعت هم توجهی به این موضوع ندارند . و آموزشی هم ندیده اند ، و برخی از محرک های رشد پروبیوتیک ها و پریبیوتیک ها و اسیدی فایر ها را بعنوان هورمون برای اطرافیان خودشان مطرح کردند.

دلیل چهارم

برخی از شایعات به علائم روی لاشه مرغ مثل کبودی ها و قرمزی ها و خون مردگی روی قسمت هایی مثل بال این شایعات را بوجود آورده .که اینجا محل تزریق هورمون است . در حالی که تزریق در بال در بحث مرغ گوشتی نداریم .

طبیعتا بال مرغ گوشتی حاوی چربی است . ولی ارتباطی با این قضیه ندارد . و این آسیب ها ناشی از حمل و یا کشتار مرغ بوجود می آید .

صنعت مرغ گوشتی رسیدن به این وزن ایده آل را مدیون علم اصلاح نژاد و علم تغذیه و پیشرفت هایی که در بحث بهداشت طیور می باشد.

علم اصلاح نژاد نقش بسیار کلیدی در رسیدن مرغ گوشتی به وزن ایده آل داشته است .

بیایید بیشتر با علم اصلاح نژاد آشنا بشویم:

علم اصلاح نژاد در بحث مرغ گوشتی بر پایه به گزینی است . که این علم  در اختیار کشورهای محدودی در این صنعت قرار دارد .

اگر بخواهیم بصورت ساده و خلاصه بگوییم پرنده هایی که توانایی وزن گیری بالاتری در یک سن خاص دارند را جدا می کنند.

و از آن ها نسل گیری می کنند .

با سرمایه گذاری بسیار هنگفت که وقتی مرغدار مرغ را در مزرعه خودش پرورش می دهد . در بدترین شرایط همان وزنی که در مرغ گوشتی می گیریم را بدست می آورند .

اصلاح نژاد

اصلاح نژاد در مرغ گوشتی علاوه بر منفعتی که دارد، از جمله کاهش میزان مصرف خوراک و افزایش وزن نهایی و صرفه جویی های بسیار اقتصادی معایب بسیار زیادی را هم برای این صنعت دارد.

بیماری هایی مثل آسیت یا آب آوردن شکم که بیماری مربوط به ارتفاعات است ، و با کمبود اکسیژن رابطه مستقیم دارد.

در مورد بیماری آسیت با توجه به افزایش وزن مرغ گوشتی- حجم ریه – قلب و سیستم اسکلتی پرنده متناسب با وزن افزایش پیدا نکرده است برای همین دچار نارسایی قلبی عروقی می شود .

و بیماری آسیت برای مرغ اتفاق می افتد ودچار سکته و یا مرگ ناگهانی می شود و گاها دچار مشکلات اسکلتی و حرکتی می شود.

یکی از روش های رفع این مشکلات اعمال خاموشی در سالن –کم کردن خوراک وکنترل کردن مقدار رشد آنهاست.

کلام آخر :

پس با توجه به اطلاعات تخصصی فوق ما در این صنعت غالبا نیاز به افزایش رشد نداریم و گاهی مجبور به کاهش روند رشد پرنده هستیم . علم اصلاح نژاد توانایی وزن گیری بالاتر را هم به پرنده داده است . اما در برخی مناطق کشور در بعضی شرایط باید رشد پرنده را کاهش دهیم . پس استفاده از هورمون عملا کاربردی نمی باشد. امیدوارم مطالبی که مطالعه کردید موثر بوده باشد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *